آیا شارژر وایرلس ضرر دارد؟
امروزه با گسترش روزافزون تکنولوژی، بیشتر افراد به دنبال محصولی هستند که راحتی و کارایی بالایی داشته باشد. این مسئله به ویژه در مباحث مربوط به تکنولوژی مشهود تر است. شارژرهای بی سیم چندسالی است که جای خود را در بازار لوازم جانبی باز کرده اند و مورد استقبال بالای کاربران نیز قرار گرفته اند. برخی از افراد درخصوص ضرر شارژر وایرلس نگران هستند؛ به طوری که این مسئله آنها را در خرید این دستگاه مردد کرده است. در این مقاله قصد داریم به طور مفصل به این دغدغه پاسخ دهیم.
شارژر بی سیم به زبان ساده به دستگاهی گفته می شود که بدون نیاز به اتصال کابل گوشی شما را شارژ می کند. برای اطلاع از ضرر شارژر وایرلس لازم است ابتدا نسبت با نحوه کار آن آشنا شوید. این دستگاه با استفاده از میدان های الکترومغناطیسی، انرژی را از سیم پیچ داخل خود به سیم پیچ داخل تلفن همراه منتقل می سازد.
نحوه کار شارژر وایرلس به این صورت است که شما گوشی خود را روی پد مخصوص شارژ قرار می دهید. درصورتی که تلفن همراه شما مجهز به گیرنده شارژ به صورت وایرلس باشد، جریان الکتریکی را از شارژر موجود در پد دستگاه دریافت کرده و به این ترتیب شارژ خواهد شد.
در حقیقت، جریان الکتریکی درون پد و فرآیند عبور آن از میان سیم پیچ ها منجر به ایجاد یک میدان مغناطیسی می شود. وظیفه این میدان مغناطیسی این است که انرژی را توسط القا به سیم پیچ های گیرنده تلفن همراه منتقل کند. سیم پیچ ها انرژی موردنظر را دریافت کرده و آن را در باتری دستگاه ذخیره می کنند. به این ترتیب فرآیند شارژ گوشی شما بدون نیاز به اتصال هیچگونه کابلی انجام خواهد شد.
دلایل استفاده از شارژر وایرلس
شارژرهای بی سیم چند سالی است که با استقبال زیاد کاربران روبرو شده اند. استفاده از این نوع دستگاه در مقایسه با شارژرهای سیمی مزایای متعددی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.
- سهولت در استفاده
یکی از مهمترین دلایل استقبال از این دستگاه، مربوطه به سهولت در استفاده از آن می شود. بر این اساس افراد می توانند بدون نیاز به شارژرهای سیمی، به راحتی تلفن همراه و سایر دستگاه های خود را شارژ کنند.
- ظاهر زیبا و مدرن
شارژر بی سیم از نظر ظاهری نسبت به انواع باسیم شکیل تر و مدرن تر است.
- شارژ همزمان چند دستگاه
این روزها اکثر گوشی های جدید مجهز به گیرنده شارژ وایرلس هستند. علاوه بر این شما می توانید چند دستگاه را به طور همزمان با شارژر بی سیم شارژ کنید.
- امنیت بالا
با توجه به اینکه در شارژروایرلس از کابل و سوکت استفاده نمی شود، می توان گفت که احتمال خطرهای جزئی مانند اتصالات کوتاه نیز وجود ندارد. به علاوه، نوسانات برق نیز نمی توانند باعث آسیب به باتری دستگاه شما شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این شارژر، پیشنهاد می کنیم نگاهی به مقاله شارژ گوشی بدون شارژر بیندازید.
- سازگاری با دستگاه های مختلف
این روزها شارژرهای بی سیم با طیف وسیعی از تلفن های همراه و دستگاه های الکترونیکی دیگر مانند تبلت، ساعت هوشمند و غیره سازگار هستند. این به این معناست که شما می توانید با یک تیر چندین نشان را هدف بگیرید.
آیا شارژ بی سیم به باتری گوشی آسیب می رساند؟
به نظر شما آیا استفاده از شارژرهای بدون سیم برای باتری تلفن همراه شما مضر خواهند بود. برای پاسخ به این سوال ابتدا لازم است به این نکته اشاره کنیم که در این نوع شارژرها کلیه انرژی الکتریکی به شارژ دستگاه اختصاص پیدا نمی کند. قسمتی از انرژی دستگاه در فرآیند کار به صورت انرژی گرمایی در محیط هدر می رود. اگر بدنه گوشی خود را در حین شارژ با دستگاه وایرلس لمس کنید، خواهید دید که حرارت آن نسبت به زمان استفاده از شارژرهای معمولی بیشتر است.
با باور به این مسئله که گرما برای باتری گوشی می تواند مضر باشد، بسیاری از افراد درخصوص استفاده از شارژر وایرلس مردد هستند. به طور کلی در مورد ضرر شارژر وایرلس این مسئله را درنظر داشته باشید که این نوع شارژرها به باتری گوشی آسیب نمی رسانند. گرمای بیش از حد می تواند باعث آسیب به باتری شود؛ اما این دستگاه ها به گونه ای طراحی شده اند که از گرمای بیش از حد تلفن همراه جلوگیری کنند.
برای بررسی کیفیت دستگاه، به استاندارد Qi آن توجه داشته باشید. این استاندارد توسط کنسرسیوم برق بی سیم (WPC) به وجود آمده است. Qi کمک می کند تا دستگاه های مختلفی که امکان شارژ وایرلس را درخود دارند بتوانند با پد بی سیم به خوبی شارژ شوند. حال این گواهی Qi، سرعت شارژ و انتقال گرما را مدیریت می کند. براین اساس زمانی که گرمای بیش از حد دستگاه تشخیص داده شود، سرعت شارژ گوشی کاهش پیدا می کند. بر اساس موارد بیان شده دیگر نیازی نیست که نگران ضرر شارژر وایرلس و خراب شدن دستگاه خود باشید.
استاندارد Qi چیست؟
Qi یک رابط استاندارد توسعه یافته توسط کنسرسیوم شارژ بی سیم (Wireless Power Consortium) است که به منظور شارژ دستگاه های الکترونیکی تا فاصله حدود 4 سانتی متر مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه هایی که از این استاندارد پشتیبانی می کنند، با قرار گرفتن روی پد شارژ، انرژی را از شارژر دریافت کرده و به راحتی و بدون نیاز به کابل شارژ می شوند.
امروزه Qi به عنوان یکی از محبوب ترین استانداردهای شارژ بی سیم در دنیا به حساب می آید. معمولا بیشتر دستگاه های الکترونیکی جدید از این استاندارد پشتیبانی می کنند.
مزایا و معایب استفاده از شارژر وایرلس یا بی سیم
استفاده از شارژرهای بی سیم نیز مانند هر وسیله دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. در قسمت های قبل به مزایای این دستگاه همچون راحتی در استفاده، امکان شارژ همزمان چند دستگاه، امنیت بالا، سازگاری با دستگاه های مختلف و غیره اشاره کردیم. در ادامه این بحث قصد داریم به منظور راهنمایی شما عزیزان، به چند نمونه از معایب شارژر وایرلس اشاره کنیم.
- اولین ضرر شارژر وایرلس یا ویژگی منفی آن، این است که قیمت این دستگاه ها نسبت به شارژرهای معمولی گران تر است.
- این شارژرها تنها تا فاصله مشخصی امکان شارژ دستگاه را برای شما فراهم می کنند. درواقع نمی توان از شارژرهای وایرلس به صورت دور برد استفاده کرد.
- جالب است بدانید که شارژرهای وایرلس از قابلیت فست شارژ پشتیبانی نمی کنند. نکته امیدوارکننده اینکه این مشکل در بسیاری از مدل های جدیدتر تا اندازه ای برطرف شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشکلات شارژ تلفن همراه، مقاله علت های دیر شارژ شدن گوشی را مطالعه کنید.
- به طور کلی بهتر است از گوشی درحال شارژ استفاده نکنید. با این وجود، زمانی که گوشی شما روی دستگاه بی سیم قرار دارد، کار کردن با آن واقعا مشکل است.
شارژر وایرلس را آنلاین بخرید!
در این مقاله درباره ضرر شارژر وایرلس و ویژگی های آن با شما صحبت کردیم. با توجه به موارد گفته شده، چنانچه مایل به خرید این دستگاه به صورت آنلاین آن هم از مرجعی معتبر هستید، کافی است انواع مختلف این شارژر را در فرفره جستجو کنید. با کلیک روی هر محصول می توانید از مشخصات آن اطلاع پیدا کنید. پس از اینکه محصول موردنظر خود را انتخاب کردید، تنها با چند کلیک خرید شما ثبت خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع این دستگاه، مقاله راهنمای خرید شارژر وایرلس را مطالعه کنید.